Novetats campanya declaració de la renda 2020

Novetats campanya declaració de la renda 2021 ertes i ajudes autonoms

Torna a arribar la campanya de la declaració de la renda, però aquest 2020 ha suposat novetats que s’han de tenir en compte a l’hora de fer-la. Per sort, en Josep M. Luis t’explica en aquest vídeo tot el que hauràs de tenir en compte.

Novetats campanya declaració de la Renda 2020

 

Qui ha de fer la declaració de la renda?

Està obligada a declarar tota persona que durant aquest 2020 hagi obtingut:

  • Rendiments de treball que superin els 22.000 euros en el cas de tenir només un pagador.
  • Rendiments de treball que superin els 14.000 euros en el cas de tenir dos o més pagadors i que aquests superin els  1.500 euros.

Aquest últim és important per a moltes persones aquest any ja que molts treballadors han rebut prestacions en concepte de ERTEs o atur i això pot suposar una novetat en la campanya de la declaració de la renda de 2020.

Això què implica?

Això implica que si s’han sobrepassat els 1.500 euros en concepte d’atur serà obligatori realitzar la declaració de la renda en el cas que s’estigui per sobre dels 14.000 euros.

Posem un exemple per a entendre-ho millor: Una persona que tingui, una retribució anual al voltant de 20.000 euros, tindrà normalment una retenció de 1600 euros a final d’any  en concepte de rendiments del treball que normalment l’empresa ja haurà retingut a través de la nòmina a hisenda. En aquest cas, com hem estipulat anteriorment, no estarem obligats a fer la declaració de la renda.

Ara bé, si en aquest cas afegim un segon pagador a través de l’atur, on es percep un import per exemple de 2.500 euros sense retenció, aquest import s’haurà de declarar i se li haurà de practicar la retenció  a l’hora de fer la declaració de la renda aproximadament a 600 euros, en aquest cas. Això és degut a que aquests 2.500 euros tributaran a entre el 24% i el 25% en funció del cas particular.

Per tant, aquest és un missatge d’alerta, ja que tota la gent que es troba en una situació semblant a la descrita haurà de tenir en compte que li tocarà pagar a l’hora de fer la liquidació de la declaració de la renda. És per tant una novetat per a moltes persones que s’haurà de tenir en ment en la campanya de la declaració d’aquest 2020.

Activitat econòmica o autònoms

En aquest cas, tots els autònoms estan obligats a fer la declaració de la renda.

Què s’ha de tenir en compte com a novetat campanya de la declaració de la renda 2020?

  1. Ajudes pel cessament de l’activitat degut a la pandèmia per part del govern central: aquesta prestació que s’ha cobrat per part dels autònoms s’haurà de classificar dins de rendiments de treball que tenen una reducció de 2.000 euros. Per tant, si s’han cobrat unes ajudes per exemple de 4.000 euros, els 2.000 inicials estarien exempts.
  2. Ajudes puntuals per part de la Generalitat de Catalunya: aquestes ajudes s’han percebut majoritàriament per part de bars, comerços de proximitat, centres comercials, etc… Doncs bé, les ajudes que s’han percebut per part de la Generalitat tributen a la base general com a guany patrimonial.
  3. Deixar de pagar les quotes dels autònoms: aquesta reducció en les despeses deduïbles s’hauran de declara com a menys despesa.

Es pagarà sempre si s’han rebut ajudes per part dels organismes públics?

La resposta és que depèn. Si es tenen beneficis en l’activitat de l’autònom, aquestes ajudes si que tributaran. Del contrari, si no es tenen beneficis, i aquestes ajudes han ajudat a reduir les pèrdues, en cap cas hauran de tributar.

Què haig de fer ara si tinc més dubtes sobre les novetats campanya declaració de la renda 2020?

  1. Si tens més dubtes has de saber que som experts en normativa fiscal comptable i estarem encantats d’assessorar-te.
  2. Si vols seguir-te informant sobre aquest tema i molts més pots consultar el nostre videoblog d’actualitat on trobaràs referències sobre aquest tema i molts més.
  3. Si vols conèixer els membres del nostre equip aquí ens tens.
  4. Si t’ha agradat aquest article el pots compartir a Linkedin, segur que a la teva xarxa de contactes els interessa el vídeo tant com a tu.
Newsletter