És important fer el testament?

Gestoria herencies Teia Luis

Quan t’obligues a fer el testament estàs protegint i decidint, d’aquí la importància de tenir-lo actualitzat en cada circumstància personal. La Teia Luis responsable de l’àrea jurídica ens subratlla la seva importància.

Fer el testament per protegir i decidir.

Parlar de fer un testament resulta incòmode i pensar-hi pot crear cert mal rotllo. Però la realitat, és que tots, algun dia morirem, i que gairebé tots tindrem alguna cosa de propietat el dia que faltem.

Fer un testament és imprescindible en totes les etapes de la nostra vida. Siguin quines siguin les nostres circumstàncies. Perquè? Doncs bàsicament perquè NO tenir fet testament, implica molts més maldecaps pels que es queden aquí, més tràmits costosos i desagradables. Per no parlar de les disputes familiars! Encara que en molts casos ni un testament evita aquestes disputes, però en qualsevol cas el que és seguríssim és que les atenua.

El problema és que desgraciadament la gent comença a pensar en testaments en edats molt avançades, tot i això hi ha circumstàncies i etapes personals en que no tenir fet un testament té implicacions molt més negatives pels nostres familiars.

El típic cas és el d’una persona que no té fills, que no es preocupa pel testament. Llavors els hereus entraran en un procediment que es pot allargar mesos i fins i tot anys en haver de demostrar que ells passen a tenir la propietat d’aquests béns… Altres casos poden ser

Circumstàncies personals en les que és important tenir fet el testament

 • Si tenim fills, si són menors d’edat, els protegirem molt millor si tenim fet testament. Decidir qui volem que se’n faci càrrec si es queden desprotegits, o qui volem que els administri el patrimoni fins que siguin grans.
 • Si els nostres fills son més grans, si en tenim només un o en tenim 5. Repartir-ho de forma adequada depèn de com els hi hagi anat la vida
 • En separacions i divorcis, importantíssim regular què passa amb els meus béns en cas de que em mori.
 • En segons matrimonis, on la nova parella també té fills.
 • Si no tinc ni parella ni fills, si tinc nebots, si tinc germans. Per qui seran els meus béns? Qui es faria càrrec de la meva hipoteca?

En resum un testament pot evitar una quantitat enorme de problemes, on decidirem formalment el que volem que passi amb les nostres possessions.

 • Per decidir personalment com repartir-les
 • I sobretot per protegir als que es queden

Què haig de fer ara?

 1. Si tens més dubtes i vols estar tranquil posa’t en contacte de manera gratuïta amb nosaltres i estarem encantats d’assessorar-te.
 2. Si vols seguir-te informant sobre aquest tema i molts més pots consultar de forma gratuïta el nostre blog i videoblog d’actualitat on trobaràs referències sobre aquest tema i molts més.
 3. Si vols conèixer els membres del nostre equip aquí ens tens.
 4. Si t’ha agradat aquest article el pots compartir a LinkedIn, Facebook o Twitter, segur que tens coneguts que els agradarà com a tu.
Newsletter