Donacions de pares a fills. Tot el que has de saber

donacions de pares a fills

Has pensat fer algunes donacions de pares a fills? Saps les implicacions fiscals que tenen aquest tipus d’operacions? Sabies que pots formalitzar un préstec i que aquest es vagi retornant de forma esglaonada i que és negessari formalitzar-lo? En el següent vídeo en Pep Luis el director de Gestoria Luis ens explica totes les implicacions d’aquest tipus d’operacions.

 

Donacions de pares a fills, tot el que has de saber - El missatge d'en Pep

Donacions de pares a fills o préstecs?

Abans de formalitzar qualsevol tipus de contracte hem de tenir clar quin tipus d’operació estem fent. Si és una donació cal saber que per gaudir del tipus reduït del 5% de l’impost de donacions cal que estigui formalitzada amb una escriptura pública. És a dir que si tú com a pare vols donar al teu fill 50.000 euros per la compra del seu primer habitatge, el receptor d’aquest import haurà de pagar el 5% d’aquesta quantitat que en aquest cas serien 2.500 euros.

Si d’altra banda es volen deixar uns diners que s’aniran tornant a poc a poc, s’ha de formalitzar un contracte de préstec. Això es pot fer a través d’un notari o bé a través d’un contracte privat. En qualsevol cas la Agència Tributària de Catalunya el que farà serà analitzar si les clàusules del contracte es compleixen, és a dir si el préstec s’està retornant en el termini establert, ja que del contrari l’Agència Tributària de Catalunya ens reclamarà l’impost de donacions. És més actualment des de la gestoria estem rebent reclamacions per part de la mateixa que reclamen l’impost als nostres clients per no haver satisfet les clàusules del contracte.

Conclusió sobre les donacions de pares a fills

Atenció amb les donacions de pares a fills. La transferència de grans quantitats de diners és fàcilment detectable per part de la Agència Tributària de Catalunya. Per tant és important que detectem i formalitzem adequadament les donacions o els préstecs de pares a fills i paguem els impostos corresponents.

 


Què haig de fer ara?

  1. Si tens més dubtes i vols estar tranquil posa’t en contacte de manera gratuïta amb nosaltres i estarem encantats d’assessorar-te.
  2. Si vols seguir-te informant sobre aquest tema i molts més pots consultar de forma gratuïta el nostre videoblog d’actualitat on trobaràs referències sobre aquest tema i molts més.
  3. Si vols conèixer els membres del nostre equip aquí ens tens.
  4. Si t’ha agradat aquest article el pots compartir a LinkedInFacebook Twitter, segur que tens coneguts que els agradarà com a tu.

 

Newsletter