Contracte en pràctiques, tot el que has de saber

Contrato en prácticas todo lo que debes saber
Contrato en prácticas todo lo que debes saber

Quins estudis són necessaris per a atendre a un contracte en pràctiques? Què treballadors poden formalitzar el contracte en pràctiques?

El treballador ha de tenir un títol universitari o de formació professional o un certificat de professionalitat. El contracte s’ha de fer dins dels 5 anys següents a la finalització dels estudis (7 anys en el cas de treballadors amb discapacitats). L’1 de gener de 2019 va quedar derogada la possibilitat que tenien els menors de 30 anys de signar aquest tipus de contracte encara que haguessin passat els 5 anys des de la finalització dels estudis. La durada del contracte no podrà ser de menys de 6 mesos ni de més de 2 anys. Aquests dos anys són la durada màxima i per tant un treballador no podrà ser contractat per una mateixa empresa o en una diferent sobre la base de la mateixa titulació. De la mateixa manera una mateixa empresa tampoc podrà contractar-lo per més de dos anys pel mateix lloc de treball d’acord amb una titulació diferent. Per exemple primer llicenciat i després pel màster.

Quin és el sou d’un treballador en pràctiques?

En primer lloc hem de comprovar si ve regulat pel Conveni Col·lectiu d’aplicació. Si no és així, durant el primer any el sou del treballador en pràctiques haurà de ser com a mínim del 60% del sou d’un treballador en el mateix lloc de treball. Durant el segon any el sou serà del 75%. A la finalització del contracte NO haurà de pagar cap indemnització tal com està previst per altres contractes temporals. També a la seva finalització l’empresari certificarà al treballador la durada del contracte de pràctiques, el lloc de treball ocupat i les tasques realitzades.

En conclusió, quins avantatges té el contracte en pràctiques:

Des del punt de vista del treballador,

Li permet la Incorporació al món laboral.
Podeu obtenir experiència en el seu sector.
Des del punt de vista de l’empresari:

Pot avaluar si un treballador és adequat per a un lloc de treball i això fer-ho
A un cost inferior ja que el sou com hem dit és inferior al sou d’un treballador que ocupi el mateix lloc de treball.
A més si un cop finalitzat el contracte en pràctiques el converteix en un contracte indefinit aquesta conversió està bonificada en les quotes a la seguretat social.

[vcex_divider color=”#dddddd” width=”100%” height=”1px” margin_top=”20″ margin_bottom=”20″]

Què haig de fer ara?

  1. Si tens més dubtes i vols estar tranquil posa’t en contacte de manera gratuïta amb nosaltres i estarem encantats d’assessorar-te.
  2. Si vols seguir-te informant sobre aquest tema i molts més pots consultar de forma gratuïta el nostre blog i videoblog d’actualitat on trobaràs referències sobre aquest tema i molts més.
  3. Si vols conèixer els membres del nostre equip aquí ens tens.
  4. Si t’ha agradat aquest article el pots compartir a LinkedInFacebook Twitter, segur que tens coneguts que els agradarà com a tu.
Newsletter