Com afrontar una inspecció de treball

cómo afrontar una inspección de trabajo

Què és i com afrontar una inspecció de treball. Està fundat el temor dels empresaris a la inspecció de treball?

La inspecció de treball és un procediment sistemàtic i realitzat de manera rutinària a través dels inspectors. Aquests a través de visites presencials van a revisar de manera continuada el compliment de la legislació laboral.

Qué es y cómo afrontar una inspección de trabajo

 

Pot ser que la inspecció de treball es degui a la denúncia d’un treballador o d’un proveïdor de serveis com un fals autònom. Aquestes denúncies es poden realitzar de manera anònima i online a través de la bústia de lluita contra el frau laboral.

Abans de la inspecció

Has de saber que com a empresari estàs obligat a deixar entrar l’inspector de treball en el teu centre de treball. Abans de res, tranquil·litat, si no hi ha faltes greus i en general l’inspector va suggerir unes directrius a implementar que si acabes implementant no derivaran en una sanció administrativa.

Durant la inspecció

Durant la visita, l’inspector de treball farà preguntes als treballadors sobre diferents aspectes a més de sol·licitar un altre tipus de dades per verificar que es compleix amb la normativa. Com per exemple prendre mostres, fotos, vídeos, gravació d’àudio, o en qualsevol altre format necessari a més de sol·licitar codis d’accés a equips informàtics. Has de saber que l’inspector de treball pot prendre mesures cautelars si té sospita que poden destruir-se o modificar-se proves.

Després de la inspecció

Després de la visita l’inspector de treball ens requerirà una sèrie de documents que hem d’aportar i que contrastarà amb la informació que ha recopilat durant la inspecció que ha realitzat. Contractes de treball, nòmines de tota la plantilla, assegurances socials, el registre d’hores treballades, etc …

Com a conclusió el que us volem traslladar és que si creus que no estàs complint amb la normativa laboral o tens dubtes sobre que estàs complint amb la normativa és probable que la inspecció de treball comporti actes de liquidació i actes de sanció.

 


Què haig de fer ara?
  1. Si tens més dubtes i vols estar tranquil posa’t en contacte de manera gratuïta amb nosaltres i estarem encantats d’assessorar-te.
  2. Si vols seguir-te informant sobre aquest tema i molts més pots consultar de forma gratuïta el nostre videoblog on trobaràs referències sobre aquest tema i molts més.
  3. Si vols conèixer els membres del nostre equip aquí ens tens.
  4. Si t’ha agradat aquest article el pots compartir a LinkedIn, Facebook o Twitter, segur que tens coneguts que els agradarà com a tu.
Newsletter