Atenció amb la retenció de l’IRPF dels treballadors – Missatge d’en Pep

retenció de l'IRPF dels treballadors Missatge d'en Pep

Descarregar Podcast

La responsabilitat de pagar a Hisenda l’import adequat d’IRPF encara que s’estigui donat d’alta en règim general sempre serà del treballador. Conseqüentment caldrà que es tingui un control sobre el percentatge d’IRPF que l’empresa està retenint i finalment declarant.

Quan algú comença a treballar per a una empresa, el departament de recursos humans pregunta sobre la situació personal de l’empleat a través del model 145. Aquest model pregunta, per exemple si es tenen fills menors de 25 anys a càrrec, o bé persones amb discapacitat. Això implica certes bonificacions en l’impost de la renda de les persones físiques IRPF i per tant que el treballador percebi un salari net superior a final de mes perquè la retenció de l’IRPF és menor.

La pregunta és, què passa quan els fills ja són més grans de 25 anys? En aquests casos l’empresa hauria de deixar d’aplicar cap bonificació, però en molts casos l’actualització dels tipus impositius no es realitza en temps i forma. L’Agència Tributària ha identificat aquesta irregularitat i està enviant requeriments a pares i mares que no estan obligats a fer la declaració de la renda sol·licitant informació sobre les bonificacions de l’IRPF que tenen.

Atenció amb el Model 145! És responsabilitat del treballador informar en tot moment de qualevol canvi en la situació personal per tal de pagar a Hisenda el que realment pertoca.  


Què haig de fer ara si tinc més dubtes i vull saber-ne més?

  1. Si tens més dubtes i vols estar tranquil posa’t en contacte de manera gratuïta amb nosaltres i estarem encantats d’assessorar-te.
  2. Si vols seguir-te informant sobre aquest tema i molts més pots consultar de forma gratuïta el nostre blog i videoblog d’actualitat on trobaràs referències sobre aquest tema i molts més.
  3. Si vols conèixer els membres del nostre equip aquí ens tens.
  4. Si t’ha agradat aquest article el pots compartir a LinkedIn, Facebook o Twitter, segur que tens coneguts que els agradarà com a tu.
Newsletter