Qüestionari mèdic i la seva importància

Gestoria Assessoria Luis

A l’hora d’obtenir els preus d’una assegurança de salut es fa una avaluació de l’estat del client a través del qüestionari mèdic. Però què passa si no responem d’acord amb la realitat? En Carles Fernandez t’explica les conseqüències.

Com d’important és contestar correctament el qüestionari mèdic abans de contractar una assegurança de salut?

El qüestionari de mèdic s’ha convertit en la pràctica en l’instrument previ que les companyies d’assegurances utilitzen abans de la contractació de l’assegurança mèdica. En funció de les nostres respostes s’estimen les probabilitats de patir algun tipus de malaltia i es calcula la prima a pagar en cada cas. En alguns casos en funció de les respostes es pot arribar a denegar la pòlissa.

Els qüestionaris contenen una sèrie detallada de preguntes que han de ser emplenades i signades per l’assegurat, i en altres casos se substitueix per una gravació telefònica.

Es pregunta sobre hàbits de salut, amb preguntes sobre consum de tabac o begudes alcohòliques, historial mèdic és a dir malalties prèvies i estat actual del pacient.

Però per què és important declarar tota la informació?

Molts clients volen obviar certes respostes per l’impacte que les mateixes puguin tenir sobre el preu de la prima o la denegació de l’assegurança, però, l’assegurat ha de contestar de forma correcta i veraç totes les preguntes que sol·liciti la companyia, ja que si l’assegurat omet alguna informació rellevant i la companyia ho detectés podria deixar de prestar alguns serveis i fins i tot, podria arribar a impugnar la pòlissa contractada, és a dir la seva anul·lació. En el pitjor dels casos tot i haver pagat una prima durant un període de temps el client pot quedar-se sense cap tipus de cobertura.

En definitiva. Per tenir una seguretat plena i tenir totes les cobertures de l’assegurança contractada s’ha de contestar el qüestionari mèdic de forma correcta i veraç.


Què haig de fer ara?

  1. Si tens més dubtes i vols estar tranquil posa’t en contacte de manera gratuïta amb nosaltres i estarem encantats d’assessorar-te.
  2. Si vols seguir-te informant sobre aquest tema i molts més pots consultar de forma gratuïta el nostre videoblog d’actualitat on trobaràs referències sobre aquest tema i molts més.
  3. Si vols conèixer els membres del nostre equip aquí ens tens.
  4. Si t’ha agradat aquest article el pots compartir a LinkedInFacebook Twitter, segur que tens coneguts que els agradarà com a tu.
Newsletter