Hisenda intensifica el control sobre el frau fiscal

Hisenda intensifica el control sobre el frau fiscal
Hisenda intensifica el control sobre el frau fiscal

 

Hisenda intensifica el control sobre el frau fiscal. Com ho està realitzant? Bàsicament està comparant el marge brut declarat en l’Impost sobre Societats de l’empresa en concret amb el marge brut d’altres empreses dins del mateix sector. D’aquesta manera pot detectar si hi ha empreses que se situen als límits del seu sector i analitzar què està passant amb les mateixes.

Com hem anunciat recurrentment Hisenda disposa d’eines cada cop més sofisticades com el BIG DATA i intel·ligència artificial que li permeten analitzar cada cop amb més precisió possibles indicadors de frau.

El fet és que alguns dels nostres clients han rebut una carta informativa en la que es compara el marge brut, els moviments en efectiu i els ingressos bancaris de les empreses en qüestió i els compara amb la mitjana del sector. Aquest enviament de cartes informatives té una intenció clarament dissuasòria ja que pretenen posar la por al cos d’aquells administradors o propietaris d’empreses que no estiguin declarant totes les seves vendes. Per il·lustrar el tipus de comunicació que estan rebent certes empreses adjuntem un exemple.

 

Exemple carta informativa sobre com Hisenda intensifica el control sobre el frau fiscal

 

Hisenda intensifica el control sobre frau fiscal

 

En la mateixa carta s’especifica que si aquestes inconsistències entre els indicadors del sector i l’empresa es mantenen en el temps, el risc fiscal que aquestes suposen podrà donar lloc al control tributari necessari.

La conclusió a la que arribem és clara. Si el nostre marge brut està constantment per sota de la mitja del sector, hisenda ho sabrà i és més probable que rebem una inspecció que no pas si els nostres paràmetres entren dins de la mitja. Cadascú està en el seu dret d’obviar les comunicacions d’Hisenda. Tot i això la nostra recomanació passa per estar alertes, ja que Hisenda el que està fent amb aquestes cartes és avisar de que té constància que els nostres paràmetres no són els habituals i tenim més números de rebre una inspecció fiscal.


Què haig de fer ara?

  1. Si tens més dubtes i vols estar tranquil posa’t en contacte de manera gratuïta amb nosaltres i estarem encantats d’assessorar-te.
  2. Si vols seguir-te informant sobre aquest tema i molts més pots consultar de forma gratuïta el nostre blog i videoblog d’actualitat on trobaràs referències sobre aquest tema i molts més.
  3. Si vols conèixer els membres del nostre equip aquí ens tens.
  4. Si t’ha agradat aquest article el pots compartir a LinkedInFacebook Twitter, segur que tens coneguts que els agradarà com a tu.
Newsletter