Com reclamar els impostos de les prestacions per maternitat

Com reclamar els impostos de les prestacions per maternitat

A la nostra entrada anterior vam explicar que el Tribunal Suprem ha establert les prestacions per maternitat exemptes de l’IRPF. La pregunta que es fan molts és si ells tenen dret a reclamar o bé com reclamar els impostos de les prestacions per maternitat.

El tràmit que s’ha de realitzar és el de fer una sol·licitud d’ingressos indeguts que s’ha de presentar a l’agència tributària amb el càlcul de l’import que es vol reclamar. Però no és tan senzill com dir-ho, ja que el procés es pot allargar:

Passos que ha de realitzar per saber com reclamar els impostos de les prestacions per maternitat

  1. D’una banda calcular quin ha estat el import en excés que s’ha pagat. Per això necessitem obtenir la declaració de la renda de l’any que volem reclamar i calcular qual va ser l’import que es va pagar de més tenint en compte les taules de l’IRPF i l’import de la prestació que es va cobrar.
  2. Presentar una sol·licitud d’ingressos indeguts a l’Agència Tributària o bé presencialment o telemàticament. Adjuntem un enllaç a l’agència tributària per fer aquest tipus de gestions.

Un cop presentat l’escrit l’Agència Tributària aquesta respondrà o bé acceptant la sol·licitud i realitzant el pagament, cosa que considerem altament improbable, o bé denegant la sol·licitud. En aquest cas caldria fer una reclamació a l’òrgan jurídic superior, l’escenari que considerem més probable. En aquest cas el procés es pot allargar diversos anys, havent d’anar presencialment als jutjats a seguir amb la reclamació.

Com es pot desprendre del que s’ha descrit, és un procés llarg i tediós. L’alternativa a la qual acudeixen la majoria, per no dir la totalitat dels usuaris que ens consulten és deixar la reclamació a les nostres mans. Només necessitem una còpia de la teva declaració de la renda, nosaltres a diferència d’altres gestors, cobrem un import fix de 100€ + IVA que cobreix la primera reclamació a hisenda i si aplica fins i tot fem la reclamació al tribunal contenciós administratiu.


Què haig de fer ara per saber més sobre aquest tema?

  1. Si tens més dubtes i vols estar tranquil posa’t en contacte de manera gratuïta amb nosaltres i estarem encantats d’assessorar-te.
  2. Si vols seguir-te informant sobre aquest tema i molts més pots consultar de forma gratuïta el nostre blog i videoblog d’actualitat on trobaràs referències sobre aquest tema i molts més.
  3. Si vols conèixer els membres del nostre equip aquí ens tens.
  4. Si t’ha agradat aquest article el pots compartir a LinkedIn, Facebook o Twitter, segur que tens coneguts que els agradarà com a tu.
Newsletter