Les prestacions per maternitat exemptes de l’IRPF

prestacions per maternitat exemptes de lIRPF

El Tribunal Suprem ha establert les prestacions per maternitat exemptes de l’IRPF. Això vol dir que, si has cobrat una prestació per maternitat després l’1 de gener de 2014 i vas percebre rendes del treball durant el mateix any, és altament probable que tinguis dret a reclamar la retenció de l’IRPF que hisenda va realitzar sobre la teva pensió de maternitat.

A tall d’exemple, tenim una clienta que va percebre de la seva empresa un salari brut de 5.994 € (a) el 2016 quan va tenir el seu fill. La pensió de maternitat durant els mesos en què no va estar treballant per a l’empresa va ser de 6.709 € (b).

A l’hora de fer la declaració de la renda va tenir unes bases totals de 12.703 € (a + b) i va tributar un total de 1.573 €. La major part ja ho havia pagat l’empresa i la seguretat social i una petita part la va haver de pagar ella a final d’any a l’hora de fer la declaració, com passa habitualment. No obstant això, amb la nova sentència del Tribunal Suprem nostra clienta té dret que hisenda li torni 1.376 €!

Atenció! Com més gran siguin les bases de cotització, més gran serà l’import que hisenda t’haurà de retornar. És a dir que si durant el període en què vas rebre la pensió vas tenir unes rendes superiors a les que hem explicat en l’exemple tens dret a que et retornin un import superior al que hem indicat.

Com reclamar les prestacions per maternitat exemptes de l’IRPF?

Si el teu cas és el mateix que el de la nostra clienta no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres. Només necessitem una còpia de la teva declaració de la renda, nosaltres a diferència d’altres gestors, cobrem un import fix de 100€ + IVA que cobreix la primera reclamació a hisenda i si aplica fins i tot fem la reclamació al tribunal contenciós administratiu.

També és important detacar que el Tribunal Suprem estableix que igualment estaran exemptes les altres prestacions públiques per naixement, part o adopció múltiple, adopció, fills a càrrec i orfandat. A més es desprèn que comprèn la pensió de maternitat i no només les de naixement, part múltiple, adopció i fill a càrrec, ja que es refereix expressament a la prestació per maternitat i no sembla pretendre que el seu abast es limiti a les concedides per les comunitats autònomes o entitats locals, sinó que tracta d’establir l’exempció de totes les prestacions per maternitat, sense distinció de l’òrgan públic de què es perceben.

Per saber més sobre el contingut de la sentència podeu consultar la pàgina web del tribunal suprem en el següent enllaç.


Què haig de fer ara per saber més sobre aquest tema?

  1. Si tens més dubtes i vols estar tranquil posa’t en contacte de manera gratuïta amb nosaltres i estarem encantats d’assessorar-te.
  2. Si vols seguir-te informant sobre aquest tema i molts més pots consultar de forma gratuïta el nostre blog i videoblog d’actualitat on trobaràs referències sobre aquest tema i molts més.
  3. Si vols conèixer els membres del nostre equip aquí ens tens.
  4. Si t’ha agradat aquest article el pots compartir a LinkedIn, Facebook o Twitter, segur que tens coneguts que els agradarà com a tu.
Newsletter