Com pagar menys impost de successions

impost de successions

Tots som coneixedors de l’elevat import que s’ha de pagar per l’impost de successions de patrimoni, però hi ha alguna manera d’optimitzar aquest impost? La Teia Luis responsable de l’àrea jurídica de LUIS GESTORIA, ens introdueix algunes de les bonificacions que existeixen.

Parlar del impost de successions, moltes vegades fa posar-nos els pels de punta. Ens fa pànic pensar-hi, per què sentim comentaris o hem vist algun reportatge per la tele, sobre gent que s’ha hagut de vendre la casa per pagar-lo , que l’estat s’ho ha quedat, i que la  gent ha renunciar a les herències per que no poden pagar-les…

Sí que es cert que a vegades pot passar, però els que ens hi dediquem sabem que això passa poques vegades. Pot resultar car, i es cert que es paga una cosa un altre depenent de a quina comunitat autònoma vius.

Una bona planificació fiscal pot fer que paguem menys impost de successions.

Dit això, és molt important planificar fiscalment la nostra herència. I què vol dir això? Doncs fer un llistat del que tenim, valorar-ho i en funció de com ho volem repartir entre els nostres hereus, i calcular què pagaran.

Si ho fem així, en vida, preveure quins impostos i quines despeses pagaran, segurament aconseguiràs que els teus hereus paguin menys.

Per que? Doncs perquè seguint unes pautes que un expert en la matèria et pugui donar aconseguiràs reduir els impostos: hi ha bonificacions per habitatges habituals, per tant el teu empadronament és bàsic el dia que et mors. Hi ha  bonificacions per a cert tipus d’empreses, hi ha productes financers amb més reduccions que d’altres, hi ha unes bonificacions per certs familiars o per persones que conviuen,…

Hi ha vegades que un cop estudiat  arribem a la conclusió que  val la pena fer donacions en vida, i així reduir el impacte fiscal. Altres vegades la donació en vida és una bestiesa i per res del mon recomanem que es faci.

L’impost de successions és un impost moldejable, en el sentit de que el  podem optimitzar amb una bona planificació fiscal,  i per això recomanem sempre fer un estudi i deixar-se recomanar per un professional expert en la matèria.

En el següent enllaç podràs trobar una guia resumida referent al impost de successions.


Què haig de fer ara si tinc més dubtes sobre l’impost de successions?

  1. Si tens més dubtes i vols estar tranquil posa’t en contacte de manera gratuïta amb nosaltres i estarem encantats d’assessorar-te.
  2. Si vols seguir-te informant sobre aquest tema i molts més pots consultar de forma gratuïta el nostre blog i videoblog d’actualitat on trobaràs referències sobre aquest tema i molts més.
  3. Si vols conèixer els membres del nostre equip aquí ens tens.
  4. Si t’ha agradat aquest article el pots compartir a LinkedIn, Facebook o Twitter, segur que tens coneguts que els agradarà com a tu.
Newsletter