Aprovar la declaració de la renda amb un click, riscos?

aprovar la delcaració de la renda

L’agència tributària cada vegada ens dona més facilitats per aprovar la declaració de la renda. Però som conscients realment de les conseqüències que això comporta? Revisem correctament l’esborrany? És segur acudir a la administració pública perquè ens ajudin amb la declaració? Tots aquests interrogants els respon en Carlos Oltra responsable del departament fiscal de LUIS Gestoria.

Quan arriba la data la declaració de renda, és aquell moment que tots esperem amb tanta il·lusió durant tot l’any, el moment de complir amb la nostre obligació com a contribuent.

Per sort cada any l’Agencia tributaria ens dóna més facilitats per poder complir amb aquesta obligació. Primer vam disposar del programa Padre, a l’any ja teníem el renta web i aquest any l’AEAT ens permetrà acceptar el nostre esborrany amb un sol clic mitjançant una aplicació al nostre mòbil. Tot això ens permetrà ser mes àgils a l’hora de confirmar la nostre renda i rebrà la devolució o domiciliar el pagament.

Quins riscos específics hi ha al aprovar la declaració de la renda?

Heu pensat si quan confirmes la informació que conté el vostre esborrany de la renda, que l’Agencia Tributaria ha preparat és correcte? Quan repassem les nostres dades fiscals, i per exemple llegim que tenim una hipoteca amb dret a deducció, en algunes ocasions no és segur que aquesta informació estigui traspassada a la renda que ens han preparat i que estem a punt de confirmar. És a dir, nosaltres veiem que l’AEAT sap que tenim una hipoteca amb dret a deducció, però en alguns casos aquesta informació no està inclosa en la declaració de la renda. Sabeu què vol dir això? Que veus una informació per una banda que et permet pagar menys, però que potser que no estigui incorporada a la nostre renda i acabem pagant més.

Alguns poden pensar que sempre tenim l’opció de fer la renda a l’Agencia Tributaria, ells sempre al nostre servei, certament us ajudaran. Tot i això no sé si sabeu que si la renda que et fan està malament, i comporta una sanció, sabeu qui assumirà la responsabilitat d’aquest error? L’agencia tributaria? NO, VOSALTRES.

Per acabar, el missatge que us volem traslladar com a professionals del sector és que abans de baixar l’aplicació i aprovar la renda amb un click, us ho penseu, repasseu les dades, i si no ho teniu del tot clar deixeu-vos assessorar, a GESTORIA LUIS a diferència de l’Agencia tributaria cobrirem la sanció si nosaltres hem comés aquest error. Per un preu molt raonable pots tenir la tranquil·litat que has complert JUSTAMENT amb les teves obligacions fiscals. Abans de fer click i aprovar elesborrany, alerta.


Què haig de fer ara?

  1. Si tens més dubtes i vols estar tranquil posa’t en contacte de manera gratuïta amb nosaltres i estarem encantats d’assessorar-te.
  2. Si vols seguir-te informant sobre aquest tema i molts més pots consultar de forma gratuïta el nostre blog i videoblog d’actualitat on trobaràs referències sobre aquest tema i molts més.
  3. Si vols conèixer els membres del nostre equip aquí ens tens.
  4. Si t’ha agradat aquest article el pots compartir a LinkedIn, Facebook o Twitter, segur que tens coneguts que els agradarà com a tu.
Newsletter