Impostos per TikTokers

Impuestos para Tiktokers impostos per tiktokers

Si ets Tiktoker i reps ingressos per aquesta activitat has d’estar al corrent sobre els impostos per a Tiktokers per als que has d’estar al corrent. Al següent vídeo, Josep M. Luis director general de Gestoria Luis te’ls explica breument.

 

Impostos per a Tiktokers

 

Si ets TikToker i tens ingressos per aquesta activitat tens dues obligacions:

La primera és donar-te d’alta a la Seguretat Social com a autònom des del primer moment que comences a percebre algun euro. Això implica que hauràs de pagar la quota d’autònoms de manera mensual. Tingues en compte que si no t’has donat d’alta com a autònom en el passat segurament podràs acollir-te a la tarifa reduïda que està al voltant de 50€.

La resta d’impostos per Tiktokers a tenir en compte tenen a veure amb donar-te d’alta a hisenda per pagar dos impostos fonamentals: l’IVA o Impost sobre el Valor Afegit i l’IRPF o Impost de la Renda de les Persones Físiques.

Com es paga l’IVA?

Doncs bé primerament has d’incloure a totes les teves factures emeses a les empreses amb les que col·labores l’import de l’21% en concepte d’IVA. Per exemple si has acordat amb una marca que et pagui 1000 € per a una col·laboració en concret, el que has de fer és emetre una factura amb els següent conceptes:

1.000 base imposable
210 € IVA Suportat
-70 € o -150 € IRPF en funció del tram en què siguis.
1.140 € import net a percebre per part de client.

Amb aquests 210 € que has percebut d’aquesta factura i de la resta de factures que emetis hauràs pagar-los al final de cada trimestre a través del model 303. A més també pots deduir-te l’IVA suportat de tots els productes o serveis que compris per dur a terme la teva activitat. Per exemple si t’has comprat un micròfon, hauràs de demanar la factura d’aquest, posar la mateixa al teu nom per poder deduir l’IVA suportat d’aquest producte i tots els productes o serveis que necessitis per dur a terme la teva activitat.

Com es paga l’IRPF?

Com hem indicat en cada factura emesa has d’incloure una retenció que l’empresa que et pagui la factura haurà de retenir per dipositar-la directament a les arques públiques.

Els dos primers anys d’activitat pots emetre factures amb un IRPF reduït de el 7%. Un cop passin aquests dos anys has emetre les factures amb una retenció de l’15%.

L’IRPF o també anomenat l’impost de la renda es paga de forma trimestral mitjançant el model 130. Com en el cas anterior et pots deduir totes les despeses necessàries per dur a terme la teva activitat. Bàsicament es tracta d’una declaració trimestral d’ingressos menys despeses per la qual els autònoms van pagant a compte la seva declaració de la renda

La declaració de la renda s’ha de regularitzar l’import final que s’ha de pagar o cobrar en funció del tram de l’IRPF a què hagis arribat. La regularització de la renda com bé sabràs es realitza a finals del mes de juny de l’any següent.

 


Què haig de fer ara si tinc més dubtes sobre la qüestió?
  1. Si tens més dubtes has de saber que som experts en normativa laboral i estarem encantats d’assessorar-te.
  2. Si vols seguir-te informant sobre aquest tema i molts més pots consultar el nostre videoblog d’actualitat on trobaràs referències sobre aquest tema i molts més.
  3. Si vols conèixer els membres del nostre equip aquí ens tens.
  4. Si t’ha agradat aquest article el pots compartir a LinkedIn segur que tens coneguts que els agradarà com a tu.

 

Newsletter