Els joves emprenedors podran sol·licitar crèdits a quatre anys i sense necessitats de garanties fins a finals de 2011

L’ Empresa Nacional de Innovación (ENISA), adscrita al Ministeri d’Industria, disposarà de 20 milions d’euros per la creació d’una línia de finançament destinada a afavorir la posada en marxa de projectes empresarials promoguts per joves emprenedors, amb l’objectiu d’impulsar la creació d’empreses entre aquest col·lectiu.
La línia està dirigida a Petites i Mitjanes Empreses (PIMES), que hagin estat constituïdes en els 24 mesos anteriors a la presentació de la sol·licitud i que estiguin formades majoritàriament per empresaris de fins a 35 anys. Es concediran préstecs participatius per un import màxim de 50.000 euros destinats a l’adquisició d’actius fixe i circulant necessaris pel desenvolupament de l’activitat.
Els préstec participatius son instruments de finançament que aporten recursos a llarg termini a les empreses sense interferir en la seva gestió, amb uns interessos vinculats a l’evolució dels resultats de les mateixes, sense exigir més garanties que les del propi projecte empresarial i la solvència professional de l’equip gestor.
Newsletter