Cotització dels autònoms i pensió de jubilació?

Gestoria Luis Toni Luis

Les últimes mesures per aplicades i que afecten la cotització dels autònoms necessària per garantir la pensió de jubilació són les següents:

S’ha ampliat la durada d’aplicació de la tarifa plana de 50 euros; fins ara s’aplicava durant 6 mesos i ara es podrà aplicar durant 12 mesos. A partir d’aquests primers 12 mesos es seguirà aplicant les reduccions del 50 i el 30% com fins ara.

A més a més la tarifa plana es podrà aplicar quan es reprèn l’activitat d’autònom si ja han passat  2 anys de l’últim cop que va estar donat d’alta. Fins ara havien de pasar 5 anys.

Altres mesures son: Les ajudes en la conciliació en situacions de maternitat i cura de fills, en la contractació de familiars, el reconeixement l’accident in-itinerant de l’autònom i la facilitat per canviar de bases durant l’any que passa de 2 cops a 4 cops.

Ja que parlem de les bases de cotització dels autònoms voldria fer una reflexió a aquest col·lectiu.

Una baixa cotització dels autònoms repercutirá de forma directa en les prestacions d’incapacitat, malaltia, viduïtat i jubilació.

És habitual que els autònoms (per estalviar despeses) paguin durant gran part de la seva vida laboral la quota mínima d’autònoms  o una quota sinó la mínima, baixa.  Però el problema és que això repercuteix negativament en les prestacions d’incapacitat, malaltia, viduïtat i  jubilació. Si aquest autònom està de baixa cobrarà en funció del que ha cotitzat. Si ha cotitzat pel mínim cobrarà el mínim.

I la jubilació?

Si ens fixem en la jubilació l’import mig d’una pensió de jubilació d’un treballador que ha cotitzat en el règim general es de 1065 euros. El del treballador autònom es de 711 euros! Això és evidentment conseqüència del que ens referim. Cotitzacions baixes durant la vida laboral comporten aquest tipus de conseqüències.

Compte!  l’autònom no pot esperar als últims anys de la seva vida laboral ha intentar millorar aquestes cotitzacions, ja que la Llei no li permet.  La Llei limita a partir dels 47 anys els augments que es pugui fer en les bases de cotització. Per tant és abans d’aquesta edat quan ha de començar a plantejar-se què voldrà cobrar a la jubilació per poder tenir una pensió digna que li permeti mantenir una certa qualitat de vida.


Què haig de fer ara?

  1. Si tens més dubtes i vols estar tranquil posa’t en contacte de manera gratuïta amb nosaltres i estarem encantats d’assessorar-te.
  2. Si vols seguir-te informant sobre aquest tema i molts més pots consultar de forma gratuïta el nostre blog i videoblog d’actualitat on trobaràs referències sobre aquest tema i molts més.
  3. Si vols conèixer els membres del nostre equip aquí ens tens.
  4. Si t’ha agradat aquest article el pots compartir a LinkedIn, Facebook o Twitter, segur que tens coneguts que els agradarà com a tu.
Newsletter