Canviar assegurança de salut, com fer-ho?

assessoria correduria

Si estas pensant en canviar assegurança de salut has de tenir en compte que el preu no és l’únic factor que t’ha de dur a fer el canvi. En Carles Fernandez, responsable de l’area d’assegurances de LUIS GESTORIA ens explica els factors que has de tenir en compte.

La majoria d’assegurances mèdiques tenen el seu venciment al mes de desembre.

Si estàs pensant en canviar-te de companyia perquè la teva assegurança actual et sembla car o per altres motius com: limitacions en cobertures, centres mèdics o especialistes no concertats, etc., has prèviament de valorar certs aspectes que són molt importants a l’hora de prendre la decisió .

El factor econòmic és important, però no ho és tot, i menys quan parlem de la nostra salut. Per això et recomanem que abans de prendre la decisió de canviar d’assegurança mèdica, tinguis aquests 5 punts en compte:

5 punts a tenir en compte abans de canviar assegurança de salut

  1. Fes la teva nova assegurança abans d’anar-te’n de la companyia actual

És preferible que dos mesos abans del venciment de la pòlissa actual, iniciïs totes les gestions de contractació de la nova pòlissa. L’objectiu és que en aquest període has de buscar la millor proposta que s’adapti a les teves necessitats, haver confirmat l’alta del nou contracte i comunicat la baixa de la pòlissa actual al teu anterior companyia com a mínim un mes abans de la seva data de renovació.

  1. Aneu amb compte amb les preexistències

La nova companyia et farà un qüestionari mèdic per conèixer el teu estat de salut actual. Has respondre amb total sinceritat i transparència declarant si has patit alguna intervenció quirúrgica o has desenvolupat alguna patologia.

En funció de la informació que es declari, la companyia té la facultat de decidir si ens accepta amb totes les nostres preexistències, les limita o les exclou.

  1. Fes atenció al període de carència

Hem de ser coneixedors que quan donem d’alta una nova pòlissa no totes les prestacions tenen efecte immediatament. En funció del tipus de prestació el període de carència pot ser de 3, 6, 10, o 12 mesos. En cas d’urgència vital o d’accident, les mancances no s’aplicaran.

  1. Abans de canviar d’assegurança mèdica, revisa les prestacions

És fonamental a l’hora de canviar d’assegurança mèdica el analitzar i comparar amb la teva pòlissa actual. Entre d’altres, els principals aspectes que has de tenir en compte a l’hora de fer el comparatiu són: Mantenir les garanties que actualment ja tens a la pòlissa, confirmar si la nova pòlissa té copagament, comparar el quadre mèdic de la nova asseguradora, valorar si es manté o millora el preu actual i molt important, tenir en compte quines són les exclusions del contracte.

  1. Consulta amb un corredor d’assegurances especialitzat

La decisió de canviar d’assegurança mèdica comporta tot un seguit de gestions prèvies i entre elles, la més important, que és la d’escollir la millor opció. L’estudi i anàlisi de les diferents propostes recomanem que es faci a través d’un corredor especialitzat que ens aportarà: experiència, coneixements, independència de les companyies, en definitiva professionalitat.


Què haig de fer ara?

  1. Si tens més dubtes i vols estar tranquil posa’t en contacte de manera gratuïta amb nosaltres i estarem encantats d’assessorar-te.
  2. Si vols seguir-te informant sobre aquest tema i molts més pots consultar de forma gratuïta el nostre videoblog d’actualitat on trobaràs referències sobre aquest tema i molts més.
  3. Si vols conèixer els membres del nostre equip aquí ens tens.
  4. Si t’ha agradat aquest article el pots compartir a LinkedInFacebook Twitter, segur que tens coneguts que els agradarà com a tu.

 

 

Newsletter