La comptabilitat de l’autònom

La comptabilitat de lautònom

És important entendre d’una manera clara i senzilla el procediment de la comptabilitat de l’autònom a l’hora de complir amb les obligacions fiscals. A més de conèixer en tot moment l’estat de la teva activitat. És imprescindible entendre el registre de factures emeses, factures rebudes, béns d’inversió i altres despeses.

Una de les principals preocupacions dels autònoms és el compliment de les seves obligacions comptables i fiscals. Quan es planteja la possibilitat d’emprendre una activitat econòmica per compte propi aquest és un dels aspectes més descuidats pels futurs autònoms i és un dels que acaba causant més maldecaps.

Per desgràcia, la cultura fiscal i comptable és alguna cosa al que no es presta l’atenció deguda, ja que és vist com una penitència que cal passar per poder exercir una activitat. Tot i això, una comprensió de la comptabilitat i la seva normativa, tot i que sigui a petita escala, ens ajudarà a complir més eficientment amb les nostres obligacions fiscals a més de a portar una millor gestió de l’activitat a la qual ens dediquem.

La comptabilitat que exigeix ​​l’Agència Tributària als empresaris i professionals autònoms en el règim d’estimació directa simplificada o normal no passa de ser un mer instrument per a la confecció dels impostos als quals aquest col·lectiu ha d’afrontar trimestralment.

La comptabilitat ens servirà per saber en tot moment allò que hem ingressat per la nostra activitat, allò que hem gastat, el que ens deuen i el que devem. Vist d’aquesta manera es tracta d’un control que tot bon empresari hauria de portar per saber l’estat del seu negoci.

Com a coneixedors del sector, el cas típic que ens trobem constantment és el de l’autònom que acumula una pila de factures al final del trimestre que s’han de traspassar en un Excel per fer les declaracions d’IVA. Això implica que durant un o dos matins l’autònom s’hagi de dedicar a ordenar i picar factures, deixant de banda la seva activitat.

La comptabilitat de l’autònom més fàcil a través d’un gestor i un software de facturació

Quin és el cost d’oportunitat d’un autònom de perdre un o dos dies de feina per dedicar-se a complir amb les obligacions tributàries? Molt elevat! Per tant, el que recomanem és tenir el suport d’un expert comptable, gestor o assessor per complir amb les obligacions fiscals. Però a més a més, avui en dia hi ha gestories que compten amb softwares i aplicacions que permeten fer fotos o escanejar factures i automàticament es digitalitzen.

Això vol dir que cada cop que l’autònom rep una factura només se li ha de fer una fotografia i automàticament es donarà d’alta el proveïdor i es digitalitzaran totes les dades de la factura. A més a més, aquest factura estarà a l’abast del gestor per validar-la i declarar-la.

Això implica que gràcies a les noves tecnologies no cal perdre hores en picar i traspassar les factures a Excels per després enviar al gestor.

Si el teu gestor encara no et proporciona una aplicació de facturació, això és que no està  a l’última. A Gestoria Luis proporcionem a tots els nostres clients una app de facturació al núvol on poden veure en temps real la situació del seu negoci a més d’estalviar una gran quantitat de temps en digitalitzar factures gracies al lector de despeses que s’integra al telèfon.

Feu clic en el següent enllaç per saber-ne més.


Què haig de fer ara per tenir un millor control sobre la comptabilitat de l’autònom?

  1. Si tens més dubtes i vols estar tranquil posa’t en contacte de manera gratuïta amb nosaltres i estarem encantats d’assessorar-te.
  2. Si vols seguir-te informant sobre aquest tema i molts més pots consultar de forma gratuïta el nostre blog i videoblog d’actualitat on trobaràs referències sobre aquest tema i molts més.
  3. Si vols conèixer els membres del nostre equip aquí ens tens.
  4. Si t’ha agradat aquest article el pots compartir a LinkedIn, Facebook o Twitter, segur que tens coneguts que els agradarà com a tu.

 

Newsletter