Assegurances contra el coronavirus

seguros contra el coronavirus assegurances contra el coronavirus

Avui volem donar resposta a les consultes que rebem dels nostres clients pel que fa referència al coronavirus. Vols cancel·lats, despeses mèdiques, manca d’aprovisionament de les empreses, empreses que han hagut de parar els seus centres productius perquè la plantilla es troba de baixa, entre molts altres casos…

A continuació Francesc Gómez, el nostre responsable de l’àrea d’assegurances ens intenta aclarir algunes d’aquestes dubtes.

 

Seguros contra el coronavirus 🤒🏥 Todo lo que debes saber

Per analitzar les assegurances contra el coronavirus distingim dos grans grups: particulars i empreses

Assegurances contra el coronavirus per a particulars

El gran problema que està causant el coronavirus per a particulars fa referència als viatges i a les despeses mèdiques que es deriven de la infecció. En quins casos podrem beneficiar-nos de les cobertures corresponents si tenim contractada una pòlissa d’assistència en viatge? Destaquem tres situacions diferents:

  1. El vol s’ha cancel·lat perquè l’aeroport ha tancat: fem la reserva intentarem agafar el vol per anar a país de destinació i ens tanquen l’aeroport. Cap assegurança d’assistència en viatge ens va a donar cobertura per als nostres despeses d’anul·lació, pel fet que es tracta d’una causa major com podria ser una epidèmia una pandèmia, que a data d’avui encara està per determinar. Aquest, entre d’altres és motiu d’exclusió en totes les polítiques de companyies d’assegurança.
  2. Contraiem el coronavirus abans de viatjar: per prescripció mèdica no podem fer el viatge. En aquesta situació sí que les companyies d’assegurances especialitzats en assegurances de viatge ens donaran cobertura sobre les despeses d’anul·lació fins als límits establerts en la nostra pòlissa.
  3. Contraiem el coronavirus al país de destinació: arribem al destí, estem gaudint de les nostres vacances i un cop allà ens infectem amb el coronavirus o un altre tipus de malaltia. En aquestes situacions si tenim contractada una assegurança d’assistència en viatge sí que tenim cobertura a nivell de despeses mèdiques incloent la repatriació al país d’origen en el cas que fos necessari.

Assegurances contra el coronavirus per empreses

Suposem que tenim una empresa i el subministrament es veu afectat perquè els nostres proveïdors ubicats a Xina s’han vist afectats pel virus i es veuen obligades a aturar la producció. Un altre cas molt factible seria el fet que la producció es tingués a veure suspesa perquè part de la plantilla s’ha contagiat. Doncs bé, no hi ha cap pòlissa de cap companyia que ens doni resposta i pugui cobrir tots aquests riscos.

Alternativament els empresaris estan a l’expectativa de si a nivell estatal es proporcionen certs avantatges fiscals o bonificacions d’algun tipus per compensar d’alguna manera les empreses que s’han vist afectades pel covid-19. O si per contra l’administració es pronuncia manifestant que no ajudarà a les empreses que s’han vist afectades. De moment estem tots a l’expectativa.

 


Què haig de fer ara si tinc més dubtes sobre la qüestió?
  1. Si tens més dubtes has de saber que som corredors d’assegurances amb molts anys d’experiència i estarem encantats d’assessorar-te.
  2. Si vols seguir-te informant sobre aquest tema i molts més pots consultar de forma gratuïta el nostre videoblog d’actualitat on trobaràs referències sobre aquest tema i molts més.
  3. Si vols conèixer els membres del nostre equip aquí ens tens.
  4. Si t’ha agradat aquest article el pots compartir a LinkedInFacebook Twitter, segur que tens coneguts que els agradarà com a tu.
Newsletter