Consells per estalviar dirigits a la generació milenial

consells per estalviar

Les últimes reformes de llei sobre els fons de pensions, l’esgotament del fons de seguretat social al igual que les últimes declaracions de Luís María Linde governador del Banc d’Espanya estipulant que l’habitatge es pot considerar com una “renda en espècie” pels jubilats apunten cap a la mateixa direcció. Els treballadors joves o la generació milenial no tindrà les mateixes prestacions per jubilació que els seus predecessors. Per aquest motiu hem elaborat aquest post indicant certs consells per estalviar a llarg termini per la generació milenial.

Poc es pot fer contra la piràmide geogràfica que indica que la població estarà cada vegada més envellida, però sí que es pot fer molt per començar a educar els joves a planificar els seus estalvis en edats primerenques. La pregunta és, hi ha una conscienciació suficient sobre la planificació dels estalvis per afrontar la jubilació? La resposta tenint en compte la nostra experiència en el sector és que molts pocs joves tenen aquesta preocupació i sembla que l’administració no té a l’agenda afrontar la problemàtica.

Quin partit polític voldrà admetre que les jubilacions tal com les entenen els nostres jubilats seran totalment diferents d’aquí a 10 o 20 anys? Malauradament cap, així que des del sector privat i coneixedors de la casuística llancem 5 consells pels milenials perquè comencin a pensar en el seu futur. Abans de començar i perquè quedi clar, la planificació dels estalvis a llarg termini no té com a objectiu deixar de gaudir ara per fer la volta al món als setanta i pocs quan la generació milenial es jubili. Això va de garantir un retir digne fent un petit esforç de manera constant.

 

Atenció als fons de pensions

  • Atenció amb els fons de pensions i els bancs. Et diran que desgraven fiscalment, que els 8,000 euros de menys de bases de cotització, que el capital està garantit. No et deixis enganyar. Els plans de pensions poden resultar adequats per cert perfil estalviador, però la gran majoria de la població que està donada d’alta en règim general i cobra un salari mitjà pot ser que no es beneficiï d’aquesta desgravació. Vam escriure un post sobre les qüestions que ningú t’explica dels fons de pensions, per si et vols informar.

Atenció amb la inflació

  • Hi ha moltíssims actius financers per estalviar, els fons de pensions no deixen de ser un d’ells. Per tant, a l’hora de triar el producte financer adequat has de tenir en compte has de batre la inflació per guanyar poder adquisitiu. Tot i així, i pel contrari, s’ha de tenir en compte que a més rentabilitat més risc. Alguns dels productes financers que com experts independents veiem que ofereixen un bon equilibri en aquest sentit i son menys famosos son els Unit Linked amb carteres d’actius conservadores i que poden ser una bona alternativa com tantes altres per un perfil inversor amb una renta mitja i objectius d’inversió a llarg termini.

Hi ha molta varietat d’actius financers

  • No cal que siguis un expert en mercats financers per assegurar-te una jubilació digna. Hi ha fons d’inversió privats, Unit Linked i altres productes de moltíssimes tipologies i compostos de diferents actius financers. Si no tens prou coneixement a l’hora de triar un fons d’inversió, deixa’t assessorar per un expert independent. Aquí ens agradaria emfatitzar que el banquer de tota la vida del teu pare no és un bon prescriptor. Et recomanarà el producte que li indiquin a la central que vulguin potenciar en aquell moment i que molt probablement no estigui alineat amb els teus objectius d’inversió.

El millor dels consells per estalviar: quan abans millor

  • Com més aviat comencem a estalviar, buscant optimitzar la gestió de l’estalvi, aconseguirem les nostres metes financeres amb un menor esforç.

Desmitifica la inversió

  • En altres països on l’administració pública no és tan garant, invertir part dels estalvis en diferents productes financers és una cosa d’allò més normal a edats primerenques. Amb la qual cosa, i tenint en compte l’escenari que afronta la generació milenial, cal començar a desmitificar el concepte d’inversió. Estalviar a través d’un producte financer és sinònim de planificació, d’aprofitar millor el poc capital que disposem per tenir una millor qualitat de vida en un futur. Els debats innocus més d’aire polític sobre la disjuntiva publicoprivada poc canviaran la realitat de la piràmide geogràfica de població.

 

Dit això, cal reivindicar unes pensions públiques justes, ja que al cap i a la fi estem parlant que l’esforç fiscal de tota una vida dels contribuents es vegi recompensat a la seva jubilació, però donades les circumstàncies, mentre reivindiquem unes pensions justes no estaria de més estar preparat per evitar sorpreses en un futur.

Newsletter