assessoria de bitcoins i criptomonedes

Coneixes les implicacions fiscals de la compravenda i minat de criptomonedes

assessoria de bitcoins

assessoria bitcoins i criptomonedes

Coneixes les implicacions fiscals de la compravenda i minat de criptomonedes? 

QUÈ PODEM FER PER TU COM ASSESSORIA DE BITCOINS?

Per entendre els nostres serveis d’assessoria de Bitcoins i criptomonedes i la seva tributació, cal tenir clars la procedència de les mateixes.

Has obtingut criptomonedes gràcies a la compravenda de les mateixes o al procés de minat?

Sabies que en funció de la seva procedència hauràs d’omplir diferents models tributaris com l’IRPF o l’IVA?

com funciona la tributació de criptomonedes?

En el següent enllaç, trobaràs un exemple pràctic sobre com han de tributar les criptomonedes, tant quan s’obté un guany patrimonial en la compravenda dels actius com en l’adquisició de criptomonedes en el procés de minat. Es podran veure els diferents models que s’han de completar, els tipus impositius, les bases imposables i totes les implicacions fiscals de les dues activitats.

Preguntes freqüents

Tributació de les criptomonedes Renda 2020 quan les adquisicions i vendes de les monedes virtuals no es realitzen en l’àmbit d’una activitat econòmica.

Com tributa la venda de criptomonedes?

La compravenda de criptomoneda genera una pèrdua o un guany patrimonial per la diferència entre el valor d’adquisició (VA) i el valor de transmissió (VT). En el cas de la diferència (VT-VA) sigui positiu, aquesta compravenda genera un guany patrimonial que s’ha de declarar en la base de l’estalvi de la declaració de la renda. En cas que la diferència (VT-VA) sigui negativa, aquesta compravenda genera una pèrdua patrimonial que s’ha de declarar en la base de l’estalvi de la declaració.

 

Quin és el valor d’adquisició i el valor de transmissió?

Valor d’adquisició: És l’import pagat per la moneda adquirida, incloent tots els costos d’adquisició (p.e. comisions).
Valor de transmissió: És l’import rebut per la moneda venuda, descontant els costos de la transmissió.
 

Es poden compensar els guanys i les pèrdues obtingudes?

Ambdós imports se sumen i es resten entre ells per a obtenir el guany o pèrdua en cada cas, que hauran de tributar en la base d’estalvi de la declaració. 
 

¿Què és una transmissió?

És la venda de qualsevol moneda virtual, ja sigui per a la compra d’una altra moneda virtual o una moneda de curs legal. A tall d’exemple, podem trobar el següent cas: Si venem ETH per a comprar BTC estem fent una transmissió de ETH que genera un guany o una pèrdua patrimonial de ETH. Si venem BTC per a obtenir BUSD, estem fent una transmissió de BTC que genera un guany o una pèrdua patrimonial de BTC.
 

Tributa cada transmissió o fins que no es torni a una moneda legal, no tributa en la renda?

Cada transmissió de moneda virtual genera un guany o una pèrdua patrimonial, independentment de que aquesta sigui per a obtenir una moneda virtual o una moneda de curs legal (fiat).
 

Si tinc diferents exchanges, com calculo la pèrdua o el guany?

El càlcul del guany o la pèrdua es realitza pel mètode FIFO, és a dir, el valor de la moneda que es transmet es el primer valor d’aquisició. Si una persona es titular d’una moneda que s’adquireix en diferents cases de canvis o exchanges, no altera la fòrmula de càlcul del guany o de la pèrdua, per tant, no es pot calcular el guany o la pèrdua per exchanges.
 

S’ha de declarar alguna quantitat a la declaració de la renda si només he comprat moneda virtual però no he realitzat cap venda?

No.
 

S’ha de declarar alguna quantitat a la declaració de la renda si per exemple he comprat un Bitcoin i posteriorment he venut aquest Bitcoin per comprar Ethereum? 

Sí. En aquest cas hi ha una compra de Bitcoin i una venda de Bitcoin. La diferència entre el valor en euros del dia de compra i el valor en euros del dia de la transmissió per comprar ETH, genera una pèrdua o un guany patrimonial.

QUÈ OPINEN ELS NOSTRES CLIENTS

4.6/5
Bona Gestoria amb molt bons professionals en tots els àmbits, Laboral, Fiscal, Civil, Advocats, Assegurances, etc. Serietat i professionalitat amb el treball. Els recomano.
Des de fa anys estic treballant amb ells per la seva professionalitat, tracte i confiança. Agraeixo el seu suport i honestedat. Conec com s'actualitzen i s'adapten constantment als nous temps i eines.
Fa 18 anys que confio en els seus serveis.
Tracte sempre cordial. Gent professional que t'acompanyen i et faciliten el dia a dia del teu negoci.
Molt bon servei i un tracte excel·lent!

OPINIONS
D'EMPRESES

Quan truquem a Gestoria Luis, sempre estan disposats a resoldre qualsevol dubte tècnic que sorgeix.​
clientes Gestoría Luis Asesoría
La professionalitat i l'atenció d'en Pep ens donen la tranquil·litat que busquem a l'hora d'afrontar la internacionalització del negoci.
Gestoria Luis opinión Bigfinite
Gestoria Luis és el proveidor estratègic que necessitem per resoldre qüestions tan sensibles com l'elaboració de nòmines.
Gestoria Luis opinió Gema
ELS NOSTRES
SERVEIS

COMPRAVENDA DE CRIPTOMONEDES

Els guanys patrimonials en la crompraventa de criptomonedes té certes implicacions fiscals en l’IRPF, impost sobre el patrimoni i l’impost sobre donacions i successions.

Hisenda està posant el focus sobre la correcta tributació d’aquests actius i per tant és més necessari que mai portar un bon control sobre les operacions realitzades.

MINAT DE CRIPTOMONEDES

El minat de criptomonedes té certes implicacions sobre l’IRPF i IVA. Coneixes bé la diferència respecte la compravenda i minat de criptomonedes

És important diferenciar els rendiments de les activitats econòmiques dels guanys patrimonials en la declaració de la renda i més ara que hisenda està posant el focus sobre aquest tipus d’activitats.

DEIXA'NS UN TELÈFON I ET TRUCAREM

Fiscal-Comptables / Gestoria Assessoria

T’assessorem en la teva planificació fiscal perquè paguis el que justament et pertoca.

 • Ens fem càrrec dels recursos administratius oberts que tinguis amb l’administració tributària.
 • Impostos de successions i donacions
 • Impostos de patrimoni

Jurídics / Bufet d'Advocats

Mirem que estiguis cobert en tot moment mitjançant l’elaboració de contractes que vetllin pels teus interessos i l’assessorament jurídic necessari a l’hora de lidiar amb possibles contingències.

 • Confeccionem tot tipus de contractes
 • Contractes de compravenda i arres
 • Contractes d’arrendaments
 • Herències / testaments / impost de successions
 • Reclamacions d’impagats
 • Procediments civils, mercantils i laborals

Laborals / Gestoria Assessoria

La correcta gestió dels tràmits administratius amb la Seguretat Social poden suposar un estalvi a llarg termini i una tranquil·litat permanent. LUIS GESTORIA en som experts.

 • Jubilació
 • Invalidesa
 • Viduïtat i Orfandat
 • Incapacitat Temporal
 • Assessorament en procediments sobre: reclamacions salarials, accidents de treball, acomiadaments, etc.

Assegurances / Corredoria

La nostra independència com a corredors d’assegurances fa que t’assessorem sobre les pòlisses que més et convenen sense estar lligats a cap companyia.

 • Assegurances de Responsabilitat Civil Privada i familiar
 • Assegurances de Salut Assegurança de Salut
 • Assegurances de Baixa Laboral
 • Assegurances de subsidi per hospitalització
VISITA EL NOSTRE VIDEOBLOG per a autònoms