Despeses deduïbles dels autònoms – Guia definitiva

Gastos deducibles de los autónomos Gestoría

Què són considerades despeses deduïbles dels autònoms?

Les despeses deduïbles dels autònoms són tots els necessaris per dur a terme la nostra activitat. No obstant això, cal tenir en compte un seguit de consideracions formals abans de poder-nos deduir aquestes despeses. A més cal tenir en compte que algunes despeses són deduïbles per l’IVA i no ho són per a la renda o IRPF i viceversa. No ens deixem endur pel pànic, MÉS AVALL DETALLEM AMB VÍDEOS EXPLICATIUS totes les despeses deduïbles dels autònoms i els requeriments que hem de tenir en compte si ens els volem deduir i no volem tenir problemes amb Hisenda.

Llista de despeses deduïbles dels autònoms

  • Despeses relacionades amb el telèfon

Les despeses de telèfon són una de les primeres que els autònoms es volen deduir en iniciar la seva activitat, però cal tenir en compte que en molts casos aquestes despeses han de seguir uns requeriments formals, per exemple que hi hagi una línia únicament dedicada a l’activitat. Tant la factura com l’aparell en sí per fer trucades han de ser d’ús exclusiu professional. A continuació us ho expliquem amb més detall:

Gastos deducibles de los autónomos - Teléfono 1l5
 

 

  • Despeses relacionades amb vehicles

Són especialment sensibles de deducció les despeses relacionades amb els turismes que els autònoms tenen en la seva propietat i utilitzen tant per a ús privat com professional. Entenem com despeses relacionades amb el turisme la gasolina, les reparacions, recanvis, pàrquing, etc … Cal subratllar que no estem parlant de transportistes que tenen un camió, o els vehicles d’una autoescola, que en aquests casos les despeses relacionades amb aquest vehicle sí que seran deduïbles al 100%. Estem parlant per exemple d’un informàtic que fa pàgines web i que va a visitar a diferents clients amb el seu turisme. La pregunta que ens fan molts autònoms és si les despeses com la gasolina i les reparacions es poden deduir. Us ho expliquem a continuació detalladament.  

 

Gastos deducibles de los autónomos - Vehículos 2l5
 

 

  • Menjars

Cal diferenciar entre els àpats amb clients i els menjars que l’autònom fa pel seu compte. De la mateixa manera que cal diferenciar si aquestes dietes són deduïbles per l’IVA o bé per l’Impost de la Renda de les Persones Físiques IRPF i els diferents requeriments formals que cal tenir en compte en cada un dels casos.

 

Gastos deducibles de los autónomos - Comidas 3l5
 

 

  • Habitatge

Les despeses de l’habitatge només són deduïbles sota certes circumstàncies que són molt limitades. A més que cal informar l’Agència Tributària mitjançant el model 036 que l’activitat es realitza en el propi habitatge. En aquest cas no són deduïbles les despeses per a l’IVA, però sí que ho són per a l’impost de la renda. Un exemple que molts pregunteu és si ens podem deduir la factura d’internet de casa com a autònoms. La resposta és que si no és que tinguem una línia dedicada per a tal finalitat, la despesa no serà deduïble, és a dir un cas molt similar al del telèfon. A continuació t’expliquem els requeriments formals que han de tenir les despeses d’habitatge per poder considerar-se despeses deduïbles dels autònoms.

 

Gastos deducibles de los autónomos - Vivienda 4l5
 

 

  • Vestuari

Les sabates per anar a treballar però que a més fem servir en el nostre dia a dia no són despeses deduïbles en cap cas, però la granota de treball d’un mecànic sí que es pot considerar com a despesa deduïble. Un altre exemple seria el de les sabatilles necessàries d’un professor de pàdel.

 

Gastos deducibles de los autónomos - Seguros de salud y vestuario 5l5
 

 

  • Assegurances de salut

Sorprenentment les assegurances de salut amb despeses que es poden deduir. Hi ha un límit de 500 euros per membre de la unitat familiar de l’autònom. Tot i ser una despesa que no és necessari per dur a terme la nostra activitat en aquest cas l’Agència Tributària fa una excepció i deixa deduir aquestes despeses, amb la qual cosa devem aprofitar.  

  • Material d’oficina

Inclou tot el material que necessitis per desenvolupar el teu negoci, ja siguin llibretes, bolígrafs, carpetes, clips … demana la factura i podràs desgravar-l’IVA.  

  • Targeta de visita

Les targetes que dónes als teus potencials clients amb el teu contacte encara que ara, a més del telèfon, inclouen email i xarxes socials. Pots deducírtelas ja que és el teu mitjà per aconseguir contactes i fer networking, totalment justificat.

  • Ordinador, impressores i altres

Tots els autònoms o empreses necessitem un ordinador per desenvolupar la nostra activitat. Si el cost d’aquest és superior a 800 € hauràs amortitzar durant anys. Si tens un ordinador, segurament necessitis complements informàtics com una impressora, llapis de memòria (USB), cables HDMI, discs durs, etcètera per treure-li el màxim rendiment. Tots aquests perifèrics també poden desgravar, com sempre, no oblidis demanar la factura.

  • Pàgina web, publicitat en línia i despeses relacionades amb altres programaris per dur a terme la teva activitat

Despeses d’AdWords, Facebook, plugins de WordPress, Trello, Hootsuite, etc … Totes aquestes despeses són necessaris per a anunciar el teu negoci i per tant dur a terme la teva activitat, amb la qual cosa són despeses deduïbles. En aquest apartat el que és realment costós és obtenir les factures d’aquests proveïdors que en molts casos són empreses tecnològiques ubicades a Irlanda i les seves factures no tenen IVA. atenció Serveis de gestoria i assessoria.

  • Els serveis de gestoria

Com ara la mensualitat de Gestoria Luis és una despesa deduïble, quan rebis la nostra factura electrònica a final de mes te la podràs deduir a efectes d’IVA i IRPF sense problemes.


Què haig de fer ara si tinc més dubtes i vull saber-ne més?

  1. Si tens més dubtes i vols estar tranquil posa’t en contacte de manera gratuïta amb nosaltres i estarem encantats d’assessorar-te.
  2. Si vols seguir-te informant sobre aquest tema i molts més pots consultar de forma gratuïta el nostre blog i videoblog d’actualitat on trobaràs referències sobre aquest tema i molts més.
  3. Si vols conèixer els membres del nostre equip aquí ens tens.
  4. Si t’ha agradat aquest article el pots compartir a LinkedIn, Facebook o Twitter, segur que tens coneguts que els agradarà com a tu.
Newsletter